cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online

Baru-baru ni saya cari cara nak remove Tabung Haji melalui Maybank2u online. Antara reasonnya ialah sebab bila kita link Tabung Haji dengan Maybank2u, ia membahayakan kesihatan akaun Tabung Haji. Mudah bocor je kerjanya.

Sebelum ni saya link akaun Tabung Haji sebab mulanya berpendapat mudah lah sikit nak keluar duit Tabung Haji. Tak perlu susah-susah pergi kaunter Tabung Haji.

Tapi bila dah link ni. Cepat pulak mengalir keluar duit Tabung Haji. Yelah senang nak transfer kan. Klik-klik siap. Klik-klik lesap. Bahaya sungguh! Sebab tulah kena unlink cepat-cepat supaya akaun Tabung Haji lebih mudah terkawal.

Saya cuba cari dekat pakcik Google cara nak remove Tabung Haji melalui Maybank2u online tapi tak jumpa. Akhirnya saya telah email terus dengan Maybank sendiri untuk bertanya.

Jadi Maybank telah bagi respon melalui email:

Email dari Maybank

Jadi rupanya senang saja nak remove. Apasal cari-cari sebelum ni tak jumpa. Misteri betul. Okay ini saya share cara nak remove Tabung Haji melalui Maybank2u online.

Cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online

Step 1

Pertama sekali ialah login dekat Maybank2u. Di hujung bahagian atas kanan. Pergi ke bahagian Settings.

cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online
Klik Setting di bahagian atas penjuru kanan

Step 2

Kemudian di page My Settings ni pilih tab Accounts. Cari Tabung Haji Accounts dan cari akaun Tabung Haji kita dan klik dekat bahagian Active dekat sebelah kanan dia.

cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online
Screen My Settings

Step 3

Lepas dah tekan active tu nanti akan keluar Unlink Tabung Haji. Ini adalah pengesahan untuk anda remove akaun Tabung Haji dari Maybank2u.

Klik pada Proceed.

cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online
Confirmation page

Step 4

Lepas tu nanti akan keluar verification. Sama ada keluar TAC Number atau Secure Verification. Tengok yang mana anda dah set sebelum ni di Maybank2u.

Saya punya guna Secure Verification.

cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online
Verification page

Step 5

Lepas dan klik request tu, anda checklah handphone anda. Tengok ada notification TAC Number atau Secure Verification. Sahkan macam biasa anda buat untuk transfer duit tulah.

Okay selesai!

Anda dah berjaya remove akaun Tabung Haji dari Maybank2u. Tenanglah sikit hati. Selamat sikit duit Tabung Haji anda dari dikikis oleh diri sendiri.hehehe

cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online
Successful Page

Penutup- cara nak remove tabung haji melalui maybank2u online

Begitulah simple cara nak remove Tabung Haji melalui Maybank2u online. Senang saja bukan? Kalau anda nak remove akaun Tabung Haji dari Maybank2u boleh lah ikut step ni.

Penting jaga kewangan ini supaya matlamat yang kita set cepat tercapai. Oleh itu berhati-hati dalam menguruskan kewangan kita. Okay sampai sini dahulu. Semoga artikel ini bermanfaat untuk anda. Jumpa lagi!